Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 10. 2023

Po smrti Williama Tsamisa, kitarista in ustanovnega člana skupine Warlord, je kazalo, da se kultni ameriški heavy metalci poslavljajo. Po dve leti trajajočem zatišju je band najavil novega kitarista, pridružil se mu je Eric Juris (Crystal Viper), prihodnje leto pa se vrača na koncertne odre.

19. 8. 2022

Orden Ogan bodo 21. oktobra pri založbi AFM Records izdali album z naslovom Final Days - Orden Ogan and Friends. Osrednji del albuma predstavljajo na novo posnete skladbe z albuma Final Days, ki je izšel lani, na letošnji verziji pa se je bandu pridružil cel kup gostov. Tracklista je sledeča:

December (nova skladba)
Heart Of The Android ft. Peavy Wagner (Rage)
In The Dawn Of The Android ft. Ross Thompson (Van Canto) & Frank Beck (Gamma Ray)
Inferno ft. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe)
Let The Fire Rain ft. Stu Block (Iced Earth, Annihilator)
Interstellar ft. Andy B. Franck (Brainstorm)
Alone In The Dark ft. Chris Boltendahl (Grave Digger) & Marta Gabriel (Crystal Viper)
Black Hole ft. Leif Jensen (Dew Scented)
Absolution For Our Final Days ft. Elina Siirala (Leaves' Eyes)
Hollow ft. Marc Lopes (Ross the Boss)
It Is Over ft. Dennis Diehl (Any Given Day)
Fields Of Sorrow (orkestralna verzija)

11. 2. 2022

Crystal Viper so objavili video za Welcme Home, priredbo Kinga Diamonda. Komad se v originalu nahaja na lani izdanemu albumu z naslovom The Cult, v njem pa gostuje kitarist Andy La Rocque.

28. 1. 2022

Poljski heavy metalci Crystal Viper bodo 25. marca pri založbi Listenable Records izdali EP z naslovom The Last Axeman, ki prinaša novo posneto verzijo naslovnega komada, novo skladbo In The Haunted Chapel, dve priredbi in štiri v živo posnete komade, ki se nahajajo na lani izdanem albumu The Cult.

16. 9. 2021

Švedska pirate metal zasedba Blazon Stone je včeraj pri založbi Stormspell Records izdala svoj najnovejši studijski album z naslovom Damnation, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Skupino po novem sestavljajo Matias Palm (Domination Black, Merging Flare) na vokalu, Cederick Forsberg (Cloven Altar, Crystal Viper) na kitari, Emil Westin Skogh (Planet Rain) na drugi kitari, Marta Gabriel (Crystal Viper, Moon Chamber) na basu in Karl Löfgren (ex-Follow The Cipher) na bobnih.

20. 5. 2021

Srbski heavy metalci Claymorean bodo letos izdali peti oziroma tretji studijski album (skupina se je do leta 2014 imenovala malenkost drugače) Eulogy for the Gods. Album bo izšel prek kalifornijske založbe Stormspell Records, na njem pa med drugim gostuje tudi Cederick Forsberg (Blazon Stone, Crystal Viper), ki je zaslužen za zadnjo pesem. Skladbe so naslednje:

Hunter of the Damned
Battle in the Sky
The Burning of Rome (Cry for Pompeii)
Lords of Light
Spirit of Merciless Time
Mystical Realm (Deorum in absentia)
In the Tombs of Atuan
Blood of the Dragon

Avtorica: Tina Novaković
17. 12. 2020

Kalifornijski epic heavy/doom metal veterani Cirith Ungol so v začetku tega meseca v omejeni nakladi izdali reprodukcijo originalne kasete The Orange Album iz leta 1978, ki je bila remasterizirana s strani Barta Gabriela (Omen, Halloween, Savage Master, Crystal Viper). Vse skladbe so bile posnete med julijem in avgustom 1978, na glavnem vokalu pa se zamenja kar pet različnih vokalistov, med drugim tudi trenutni člani Greg Lindstrom, Robert Garven in Tim Baker.

18. 10. 2019

Marta Gabriel (Crystal Viper) in Todd Michael Hall (Riot V, ex-Jack Starr's Burning Starr, ex-Reverence) sta posnela videospot za priredbo skladbe Shallow, ki jo v filmski uspešnici A Star Is Born izvajata Lady Gaga in Bradley Cooper.

24. 9. 2019

Crystal Viper predstavljajo sveži videospot za novi single Still Alive. Gre za otvoritveno skladbo novega albuma Tales Of Fire And Ice, ki bo izšel 22. novembra pri založbi AFM Records.

3. 7. 2018

Crystal Viper predstavljajo videospot za skladbo At The Edge Of Time s svežega istoimenskega EP-ja, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi AFM Records. Tukaj si lahko ogledate tudi video za poljsko verzijo skladbe, ki so jo naslovili Zwiastun Burzy.

2. 2. 2018

Riot V bodo 27. aprila pri založbi Nuclear Blast izdali album z naslovom Armor Of Light. Za produkcijo je poskrbel Chris »The Wizard« Collier (Metal Church, Flotsam & Jetsam), naslovnica pa je delo Mariusza Gandzela (Crystal Viper).

7. 3. 2017

Tegla sporoča, da bo tokratni Metal Detektor malce bolj tradicionalno obarvan, edini bolj ekstremni bend je domači progresivni death/black metal Sen z novim singlom, prav tako imajo novi single domači nažigači Eruption, ki napovedujejo nov album, nov album pa bodo v tem tednu izdali prav tako domači thrasherji Panikk in evil heavy metalci Underground - napovedujemo tudi koncerte obojih.

Iz tujine pa so med velikimi tukaj legendarni ameriški power metalci Sanctuary s kolekcijo zgodnjih demotov, na sceno pa so se z novo plato vrnili italijanski power metalci Labyrinth.

Poljska pošilja power metalce Crystal Viper, Španci ponujajo Lords Of Black, katerih pevec zdaj poje tudi v kultnih Rainbow, Nemci navdušujejo s speed metalci Vulture, Kanadčani pa s power metalci Striker, medtem ko Angleži ponujajo thrasherje Dethonator.

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22.00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.)

9. 2. 2017

Crystal Viper so objavili videospot za skladbo When The Sun Goes Down z najnovejšega albuma Queen Of The Witches, ki bo izšel 17. februarja pri založbi AFM Records.




13. 12. 2016

Crystal Viper predstavljajo sveži videospot za skladbo The Witch Is Back s prihajajočega studijskega albuma Queen Of The Witches, ki bo izšel 17. februarja pri založbi AFM Records.

30. 11. 2016

Pri založbi Skol Records bo 28. aprila izšla kompilacija posvečena legendarni kanadski speed metal zasedbi Exciter z naslovom Pounding Metal – A Tribute To Exciter, svoje priredbe pa so prispevali Attacker, Crystal Viper, Evil Invaders, Gatekeeper, Ironsword, Masters Of Disguise, October 31, RAM, Ranger, Savage Master, Vader in Visigoth.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb